Slapp dag!

Idag har det bara varit slappt.. Har knappt klätt på mig., Bara legat  sägen och myst med Birkon, läst lite ur Nicole Riches bok, som jag lånade av kusinen.. Sen har jag förberett middagen.. Inte mycket mera..

Så fruktansvärt skönt. Har nog inte haft det så här lungt på ja jag vet inte..

Ne nu ska jag kura ner mig i soffan vid älskligen miin.


Ursh

Vaknade av att pappa ringer klockan halv tio. Birkon går upp och svarar. Sen säger han att jag måste ringa upp. I telefonen skrattar han bara åt mig för att jag är så trött. Har nästan glömt bort vad vi pratade om.

För det första avskyr jag när folk ringer hem hit tidigt. Inte förren klockan 11. Spelar ingen roll om jag brukar gå upp klockan 8, vill fortfarande ha det lite lungt. Sen speciellt när Birkon jobbar natt nu också. Nu har vi ju en riktig dunderkluns till telefon, som absolut INGEN i trappuppgången kan missa. Haha.

Men lite roligt var det ju faktiskt, händelsen med pappa i telefonen alltså.

Idag blir det att göra egna köttbullar och pannbiffar. Sen ska jag upp till huset och hjälpa Ronja vara hundvakt.

Hoppas ni andra vaknade på ett bättre sätt en jag :P

Nya traditioner är ALLTID kul.

Idag på min lediga dag har jag varit och köpt fyra nya ljusstakar.. Fattades ju ett par stycken som sagt. Har ju massvis med fönster nu, mot vad man hade i ettan :)

Birkon och jag har startade vår nya tradition idag också! :)

Vi satt upp alla ljusstakar, julpynt och gardiner etc. Som jag skrev förut tycker både jag och Birkon att alla sätter upp granen så fruktansvärt sent. Vi vill ta ned den direkt efter nyår. Då finns det ju ändå inget under granen. Så ja, jag vet vad ni tänker "De har väl inte satt upp julgranen ännu"... Haha jo det har vi!! :) :) Det var Birkons idé, jag tycker den var suverän!

Från och med nu, ska vi alltid sätta upp julgranen den 27 November och allt annat som hör julen till!

Min lilla älskling kom på hela idén, jag är stolt över honom.

Sen började han prata om våra barn, som kommer i framtiden. Han sa att de kommer fråga varför vi sätter upp granen så tidigt, när ingen annan har den framme. Då ska Birkon sätta sig ned framför granen med ungarna och berätta hela händelsen idag. Vi har skrattat och haft så fruktansvärt roligt åt den här grejen. Vi båda börjar störttjuta av skratt när vi ser granen!

Men det är VÅRAN tradition :) Som vi verkligen ska hålla på :)

Så nu är der riktigt julfint här hemma.. I helgen när alla andra börjar sätta upp sina ljusstakar har vi redan allt klart! Hur fantastiskt är det inte? Wohoo!

Jag vet, vi är galna, vi är annorlunda och vi älskar det ^_^

kvällsbloggning

Nu har det blivit lite mer bloggande iaf. Vi får se hur länge det håller i sig :)

Idag efter jobbet blev det middag uppe i huset. Så skönt att slippa laga maten själv men också att komma på VAD man ska äta :)

Under kvällen tittade kusin Josefin förbi, hon stannade ett par timmar. Riktigt trevligt. SÅ nu sitter man här, själv igen.. Älsklingen är och jobbar :( Nu vill man bara ha hem honom igen.

Tog det där drickvaccinet idag också. 420 spänn. Men jag vill inte få problem i magen när jag är i Egypten. :)

Förresten så luktar det fruktansvärt illa ute på vår ballkong. Josefin tror att det är ett lik som ligger under snön. Jag börjar nästan tro på det. För har aldrig känt den där doften förut. Det var ju en stackare som frös ihjäl utanför sin port, hörde jag någonting om. Iofs vet jag inte var i landet heller, men det är ju bara för hemskt!

Ne nu ska jag dra mig till sängs. Så jag orkar upp i morgon. Natti



Jul-sjuka och Julpynt

Gick upp för ungefär 20 minuter sedan. Det tog verkligen emot. Vaknar av en fruktansvärd svidandes känsla i halsen. Direkt när man gick upp började man hosta så hjärtat snart hoppar ut. Så typiskt. Att bli sjuk är nog det ända negativa nu när det är snö och kallt ute. Spelar ju ingen roll hur mycket man klär på sig verkar det som. Jo visst var man ute hela dagen igår från 12 - 22 men jag hade ju massvis med kläder!

Åh, snart ska man börja sätta upp julstakar, stjärnor och all julpynt :) Första julen i trean. Det märks. Vi har inte tillräckligt med stakar eller stjärnor. Så det måste köpas. Det är ju bara så mysigt med alla julsaker.

Finns iofs en negativ sak, jag tycker att julgranen ska upp tidigare. Mycket tidigare, för jag vill ta bort den efter julafton. Då ligger det ju inga paket under granen längre. Varför ska man sätta upp den typ nån dag innan julen bara? Birkon och jag brukar sätta upp den 3 veckor innan typ :P

Hur gör ni? Väntar ni tills nån dag innan eller är ni som vi och sätter upp mycket tidigare? Ni kanske inte har någon gran?



Snö kaos!

Galet mycket snö ute. Har nog inte sätt så här mycket snö på över 10 år :/ Inte klokt!

Gick upp till huset idag för att äta middag, de har inte plogat där så det var mer en en halvmeter snö, bilar satt fast, de som hade "turen" att kunna ta sig ut. Mamma och dem kan ens inte få ut sin bil. Hjälpte till och skottade, men de är sjukt omöjligt. Plogbilen måste dit först för att dra av det värsta. Nu syns iaf bilen och uppfarten, men ja helt galet!
Glömde kameran tyvärr. Annars skulle det ha varit riktigt roligt och visat lite foton där ifrån!

Snart ska jag träffa Anneli :)


Mycket snö

Va mycket snö det har blivit då. Så mysigt!
Har tagit massor med foton, men har ju inte min dator, så jag får lägga in de när jag har fått tillbaka den.

För bara några dagar sedan pratade jag och Birkon om att vi inte tror det kommer bli så mycket snö i år. Dagen efter kom det  :) Nu är det ju hur mycket som helst! Det är ju så fint ute!

Ikväll ska jag träffa Anneli, har inte träffats på ett ganska bra tag, så det ska bli riktigt roligt :)
Får se vad som händer, kanske lite snöbollskrig?

Ne nu ska jag fortsätta göra mig i ordning för snart ska jag ut i yrvädret :)

Snöstorm!

Idag har jag varit i stallet och kollat på Ronjas hopptävling. Två flickor ramlade av, tur som var blev det inga rejäla skador. Inga sjukhus besök alltså. Ronja var riktigt duktig, jag är så stolt över henne! Hon har verkligen utvecklats, men tyvärr så har hon ramlat av ett antal gånger och fått riktiga problem med ryggen och höften. Det gör ju också så att man blir lite rädd när man ska hoppa hästar som man aldrig har hoppat förr. Men hon var riktigt duktig på Killroy! Är en riktigt STOLT syster!

Vilken snöstorm det är ute, har varit på ballkongen och soppat undan hur mycket snö minst 5 ggr under kvällen. Det bara yr ner.. Ibland låter det som att fönsterna ska gå sönder. Både lite obehagligt och mysigt på samma gång. Nu känns det ännu underbarare att veta att man snart ska utomlands :)

I natt får jag sova själv, älskligen gick just till arbetet. Tycker så synd om honom att ut i det här vädret och behöva jobba natt. Ursh!

Dagen har varit helt fantastisk, Birkon och jag legat och kurat ner oss framför teven. Sen har vi hållit på och dansat "vår" dans, lekt lite kung fu och så :) Riktigt barnsliga har vi varit, men hur underbart är det inte?! Enligt mig är det jätte viktigt att kunna barnsla av sig lite :)

Hoppas alla haft en bra dag i stormen :)


LURAD och MASSA SNÖ :)

Idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret är det alldeless vitt, av snöö! :  ) Inte trodde jag att den skulle komma så här tidigt och mycket.. Förra året var det ju knappt något alls.

Det gick en gammal dam ensam där ute med allt snö, med en turkos lång jacka. Shit va den lös upp. Detn vita snön och den turkosa jackan matchade varandra riktigt bra faktiskt.

Så idag har jag varit ute och fotat, älskar att fotografera vinterfoton : ) Så har pendlat mellan att tvättat och fotat. Åkte ner till stallet för att kolla på Ronjas hoppträning ockå.Självklart passar jag på att ta massa foton. Det är bara så vackert att fotografera träd med snötäcken.

Förut avskydde jag vintern, alltid så kallt och jobbigt att gå i snön. Men i år är jag överlycklig! Tog på mig massvis med kläder, täckbyxor och riktigt tjocka vinterskor, halsduk och vantar.. Man frös ju ingenting, det var bara mysigt att kasta runt massa snö med fötterna.

Min mamma gillade det också kan jag lova mig. Hon lurade mig!!

Mamma säger - Emelie titta där?
Jag vänder mig om och tittar, fattar inte vad jag ska titta på. Förren mamma skriker haha och mular hela mitt ansikte fullt med snö. Jag skriker och hälften av all snö åker in i munnen! Vilken lurefix hon är alltså.

Jag lovar, hon fick igen ;P

Biljard med Birkon & Per

Ikväll ska jag och Birkon åka hem till Per :)
Dricka lite, spela biljard och troligen spela lite gitar hero och kareoke. Riktigt roligt ska det bli!

Har precis klippt Phil, har försökt dammsugit upp allt hår. Men det är precis överallt iaf.  Fin blev han, det är ju huvudsaken.

Nu är det inte lång tid kvar tills Egypten resan, guuuuh vad jag längtar. Det är så fruktansvärt kallt ute.. När jag vaknade i morse sved det så fruktansvärt i halsen, igen.. Det var inte länge sen jag hade så. Hoppas att det är borta när vi åker.

Ha en bra helg!

Otur, sån otur!

Idag började jag fundera på hur mycket otur jag har haft på senaste. Det är sjukt mycket och jag hoppas att det snart går över. Det har pågått i över en månad nu!! Tänkte dela med mig av ett par av alla oturshändelser.

* Första grejen var väl att jag var och sökte ett arbete. De lät jätte intresserad och ville redan ha en intervju dagen efter. Jag skulle först skicka in ett CV för att jag inte har någon skrivare, så jag skulle mejla det. Han hörde inte av sig, jag går till butiken igen och han säger att han har haft det super stressigt. Ett par veckor senare är mamma i den butiken och han visar runt en annan. SUCK!

* Jag förlorar aldrig i spel mot Birkon, jag förlorar hela tiden! Likaså är jag en spelnörd på internet, där förlorar jag också hela tiden!

* Arbetet jag var på arbetsintervju i onsdags, för snart en vecka sen. De sa att jag fick arbetet och att vi skulle höras av under helgen om de behövde någon hjälp nu i veckan. Annars skulle jag ha börjat nu på måndag.. Skickar iväg ett mejl och där får jag som svar att de har ringt massvis med fler och att de ska tillåta en annan komma på intervju. Plus att hon sa en så låg timpeninng så jag nästan höll på att falla av stolen av besvikelse. Så där sket det sig också.
(Iofs sa hon att hon skulle höra av sig i veckan om vem de bestämde sig för, men jag tänker tacka nej i alla fall).

* Idag höll jag och Birkon på och skämtade, fråga mig inte varför men jag höll på att pussa honom på ögat. Tror du inte att jag är så puckad att suga, så han får ett sugmärke vid ögat? Det ser ut som att han har fått en smocka i ansiktet?? Va fan alltså.. Hur dum får man vara. Jag var snäll och lät honom göra en likadan på mig, så att jag inte kände mig för dum, men tyvärr känner jag mig fortfarande det.

* Igår när jag var på arbetsförmedlingen klockan 9:15 så fick man lyssna när de pratade om massa grejer. Efter det skulle vi träffa våran handläggare. Hon delar ut olika tid-lappar för att hon kan ju inte ta alla på samma gång. Hon glömmer att ge mig en lapp. Så jag får säga till (jag som är hur blyg som helst att säga något bland massa människor jag inte känner) fick tiden 14:30. När jag var där 14:20 så var det bara att sitta och vänta. 14:30 tar hon in en annan, på min tid! Då tänker jag, vad faan?? Då kommer det en underbar man och frågar vem jag ska träffa och vilken tid. SÅ han går in och frågar henne om det är försenat. Han kommer tillbaka och säger 40 minuter!!! Tack sa jag och gick ut från arbetsförmedlingen, det hettade av ilska och irritation... Sen när man träffar henne säger hon saker som gör mig fruktansvärt besviken.. Jag vill utbilda mig till hudterapuet och spa.. Utbildningen kostar 95 000 kr. Under tiden när man gör utbildningen på ett år. Så får man ingen ersättning.. Så jag måste inte bara skaffa ihop 95 000 kr utan kanske 200 000 om inte mer. Så nej fy fasiken..


Det har hänt så mycket mer, så snart bryter jag ihop alltså. Detta är bara några av de så många händelser som har hänt den senaste tiden..

Kommer oturen vända till tur snart? Jag vill veta när! För jag kolappsar snart!


Inte mycket bloggande

Har inte blivit så mycket bloggande på senaste, för min del.

Det har varit lite mycket, både positiva och negativa. Så jag tror att det kommer förbli så ett tag till. Men vem vet?



woHOOOOO

JAG FICK JOBBET =)


Mindre än två h...

Nu är det mindre än två timmar kvar. Börjar bli nervös nu! Men försöker intala mig själv att det kommer gå bra. Haha.

Ska snart börja göra mig iordning!

Innerligt

Kan inte sluta tänka på arbetsintervjun i morgon.. Jag blir iofs mer och mer lugn för varje sekund som går. Men jag tror att jag kommer bli ett nervvrak i morgon bitti precis innan jag ska dit. Jag hoppas så innerligt!

Arbetsintervju

I morgon ska jag på arbetsintervju.. Klockan 11:30.. Har sökt arbete som barnpassare till en 8 månaders flicka, en 2 årig pojke och en 7 årig flicka.. Flickan som är sju går ju i skolan och pojken på två går på dagis.. Så det blir mest tid med lillflickan i sånt fall. Sen hämtning från skolan och dagis..

Hoppas verkligen på det här arbetet. Det skulle vara så fruktansvärt roligt! Plus att de bor fem minuter från mig :) Så det är inte direkt långt!

Nu hoppas jag bara att jag visar vem jag är och får jobbet i morgon :) 
Men fy skjutsingen så nervös jag är!
 










+



Min dag har bestått av, vatten, te och halstabletter..

Precis så vill jag jämt ha det, eller inte!

Stor klump, blä

Har gått och haft ont i halsen och hostat i ett par veckor nu.. Vaknar med en fruktansvärt stor klump i halsen och det svider och är allmänt irriterande och jobbigt.

Vill bara bli av med det här nu, för idag har jag inte orkat gjort någonting alls. Ska försöka åka upp till huset och äta middag iaf. Skönt att slippa göra middag när man känner sig så här.

I morgon är det den 11 November och det betyder att om en månad bär det iväg till Egypten.. Ska bli så fruktansvärt roligt. Men fy så nervös man är :P haha

Ne nu ska jag kura ner mig framför teven.

Ha en bra dag!




Det var en gång en..

Ja, nyss gick jag snabbt förbi datorn, för att gå in i köket.
DÅ jag ser en underlig text som skärmsläckare på Fias dator..

Det var en gång en fis..
Hmm lite annorlunga ;) Haha
Ett gott skratt blev det iaf!

Underbara Fia

Idag kom kusin Johan och hans underbara flickvän Fia förbi! BIrkon skulle hjälpa Johan med golv mätningar och grejer. SÅ då satt jag och Fia i soffan och pratade. Om hur tom man blir utan dator till exempel. Tror du inte att hon världens finaste flicka lånar ut hennes gamla laptop till mig? =)

Woho, hur snäll är man inte då..

Har iofs inte hunnit sitta något förren nu, har haft Sara här på dagen, trevligt. Gjorde lite mat och pratade.

Nu ska jag gå tillbaka till teven för att se ensam mamma söker och sen blir det sanningens ögonblick!

Bye =)











Irriterad för mycket!

Min dator gick sönder i förrgår så har inte blivit mycket bloggande. Har ingen aning när jag får tillbaka den från elgiganten heller. Men de skulle höra av sig mitten av veckan för att säga vad som var fel och hur de skulle göra.. Så det kommer nog ta ett tag, tyvärr!!

Birkon och jag gick ned till arbetsförmedlingen igår. För att skriva in mig. Självkart kommer vi en kvart innan de stänger. SÅ jag skulle gå in på internet och fylla i några formulär och komma in på måndag..
Nu när jag har pallrat mig upp till en dator för att skriva i formuläret tror ni inte att man inte kan göra det på helger efter klockan 18:00??? Klockan är 18:20 nu! Fasiken så irriterad jag blir!

Får se om jag orkar ta mig upp till mammi i morgon, ska troligen träffa Sara, men det blir nog en sväng upp hit iaf.

Dagen har jag och älskligen tvättat, varit på granngården för att byta Phil och Wendies mat, shoppat lite nya bh:ar och nu är jag här uppe i huset! : )
Får se det positiva i det hela, att jag får ju faktiskt umgås med familjen nu, istället för att sitta och fylla i det där tråkiga formuläret : )

Ha en fortsatt underbar helg, alla bloggare och icke bloggare!











SMÅ svarta kryp!

Här om dagen när vi gick in i gästrummet hittade vi ett tjugotal små svarta flygande kryp på både väggarna, golvet och taket. Vi började ta bort dem, men det kom bara tillbaka och fler blev det.

Både jag och Birkon avskyr sånna där kryp och började direkt  fundera på vad som var felet, om vi hade gjort något i det där rummet de senaste dagarna som vi inte gjort innan...

Vi tog ut Phil och Wendie från gästrummet, det var nr ett på listan.. Vi förstod inte varför, egentligen, av den anledning att vi gör rent i buren oftare än vad man ska.... Men igår kväll hittade vi den äckliga källan!

Det var nya maten till Phil och Wendie, som vi köpte på granngården förra veckan. När vi rörde om maten så såg man massvis med små flygande äckliga kryp!!!

Så igår kväll fick Phil och Wendie flytta in till sitt rum igen, vi kastade ut maten på ballkongen, så vi får tillbaka pengarna och kan köpa ny mat åt dem... La till och med två st kryp i en genomskinlig plastmugg, som vi ska ta med och visa!!

De i plastmuggen dödade VI  INTE :P Men de kommer kvävas till döds snart iaf så.. Birkon plastade in muggen i en 5 liters plastpåse och tejpade runt hela glaset. Haha.

Igår plockade vi ett till tjugotal kryp. De kommer bara fram på kvällen, så vidrigt! FY FAN!
Vet ärligt inte hur många vi har plockat.. Det är iaf sjukt många.

ÄNTLIGEN har vi funnit KÄLLAN!











Säkerhetsdörr

I morse klockan 7:15 plingade det på vår ytterdörr.. Där stod dörrkillarna som skulle byta ut dörren till en säkerhetsdörr. Själv försökte jag fortsätta sova, i gästrummet där vi har en dörr. Men icke, det fungerade inte.. De borrade och hade sig :P

Har börjat fått ont i halsen igen och ont i magen. Hoppas att det går över snart. Mamma tittade förbi i morse också.. Hon ska åka kryssning, galaxy eller vad den heter. Så hon ville låna en sjal, halsband och örhängen :)

Det blev jätte bra med dörren, special grejer, måste trycka upp handtaget när man ska låsa och grejer :P Nya grejer vett ni!










Inte mycket bloggande

Har inte blivit så mycket bloggande på senaste.

Idag har jag och Birkon rensat på datorn, bränt ner massa låtar och foton på skivor så vi kan omformatera den i morgon. Sen åke vi upp till huset och åt en jätte god köttgryta som mammi bjöd på! Tidigare idag gjorde jag en chokladkaka så efter Ronjas ridning kom mormor, mamma och Ronja förbi och smakade den! Mamma och mormor gillade den skarpt. Men tyvärr inte Ronja.. Hon gillar inte choklad.

Sen har Birre och jag sätt på Saw 2.. Ska se de andra sen också.. Har hört att alla de filmerna ska vara riktigt bra.. Så vi får se :)

I morgon blir det lång promenad, omformatera datorn, leta arbete och bara myspys med älsklingen nu när han är ledig!

Fasiken, nu börjar det kännas att vi snart ska utomlands! Måset shoppa massa grejer innan dess. Vet inte riktigt hur jag ska göra det. Av den anledningen att jag lever snålt nu när man är arbetslös!
Har lagt undan pengar till resan, så där kan jag leva lyx.. Men ah, kanske får nalla lite där i från eller köpa allt där!











En stor Emelie putande knas puss



Som absolut inte går till hunden FANNY!
Fy fasiken för att vara hundvakt åt henne.
Man blir så jävla låst!

Johan, Birkon och Fia ser på en film.
Självklart kan inte jag titta bara för att Fanny springer runt som en galning och skriker hela tiden..
S U C K!


Den galna pussen går till världens underbaraste pojkvän istället :)


UTMANING

Utmaning!

Jag blev utmanad av Jennifer och Malin

Regler :

Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem


7 saker om mig!

- Jag är riktigt känslig för olika dofter.. Om det är någon illaluktande doft så finns det en stor risk att jag spyr.

- Jag tror starkt på spöken/andar.

- Jag klarar inte av att ha det stökigt hemma. Då får jag panik och ångest.

- Jag älskar att se på film, speciellt komedier.

- Jag kan vara riktigt barnslig, nästan överdrivet.  Bara för att jag inte vill inse att jag börjar bli gammal och grå.

- Jag har en dröm att resa jorden runt med Birkon.

- Jag stressar nästan alltid, även om det inte behövs. 
 

Och nu ska jag utmana 7 nya

Josefin
Mikaela
Kusin Josefin
Fanny
Pernilla
Emelie
Carina

God morron!

Känner mig faktiskt mycket bättre idag än vad jag gjorde igår..

Så det blir av att åka till kusin Andreas för att fira honom. Vi åker väl ungefär vid 13:25 här ifrån :) Ska bli roligt faktiskt. Man träffar inte dem där ute så ofta..

Ne nu ska jag sätta fart :)
Ha en bra söndag!











Länge sen

I går blev det ju dricka av här hemma för att fira Birkon.. Det var riktigt trevligt enda tills vi kom upp till mobergs.. Alla kom in förutom en.. SUCK! Då tyckte inte jag och Birkon att det var värt att betala 100 spänn, så vi fick ta taxin hem igen och där slutade kvällen, utan dans på mobergs.. 

Birkon gick och sa att han hade ont i halsen och inte alls kände sig bra hela dagen igår.. Idag har jag känt mig så. Har inte orkat någonting.. Var tvungen att åka och köpa present till min kusin Anderas som fyllde åtta igår,men det var knappt att jag orkade det!  Annars har Birkon och jag bara legat framför teven och tittat på alla Spider-man filmer. Har aldrig velat se de filmerna tidigare, ettan har jag iofs sätt förr. Men då avskydde jag den.. Men nu tyckte jag faktiskt att alla tre var riktigt bra.. Hm? Va man kan ändra sig, haha!

Nu har Birkon gått till jobbet och jag ska när som helst gå och sova.. Behöver all sömn jag bara kan få. Så jag snart blir frisk.

För att knapra på massa halstabletter har jag inte lust med!










RSS 2.0